Význam detoxikace těla
Dle nejnovějších výzkumů až 90 % současných "civilizačních" chorob má původ v přijímání toxinů ve stravě a z životního prostředí. Ve všech dlouhodobě uložených potravinách hrozí riziko přítomnosti alfatoxinů (obilniny, kukuřice, soja, arašídy, olejniny, pečivo v mikrotenu atd.), které výrazně oslabují imunitní systém, způsobují rakovinné bujení (především v játrech) a také napadají nervový systém, což se projevuje "zvláštními bolestmi" kdekoliv v těle.
Obrovským nebezpečím pro náš organismus jsou dnes tzv. agrochemické jedy. V hyper - intenzivním zemědělství se používají po tunách aplikované pesticidy. Odborníci se dnes shodují v tom, že právě tyto jedy jsou hlavní příčinou epidemického nárůstu astmatu a nejrůznějších alergií v populaci. Přítomnost jedovatých pesticidů v potravinách dnes prudce zvyšuje používání geneticky modifikovaných surovin, které snesou daleko vyšší dávky těchto jedů.
Obrovský nárůst rakovin je přímo spojen s dusitany v uzenářských výrobcích. Dusitan sodný, který je hojně používané aditivum do masných výrobků, je velmi silná rakovinotvorná látka. Dále jsme vystaveni polychlorovým bifenilům (PBC).Tyto látky jsou dnes i v podzemních vodách, v krmivech, ukládají se v mase, tuku a mléce hospodářských zvířat a snadno se tak mohou dostat i do lidského těla. Nejenže vyvolávají nádory, ale také vedou ke sterilitě a ničí zárodečnou hmotu. Drůbeží maso obsahuje často antibiotika narušující menstruační cyklus u žen a tvorbu spermií u mužů, jsou rakovinotvorná a ničí naše molekuly DNA.
Do našich mozků se ve velkém dostávají silná psychofarmaka - aniž to tušíme. Všechna hospodářská zvířata - především slepice a prasata - dostávají totiž obrovské dávky psychofarmak, aby vůbec mohla přežít utrpení, jemuž jsou v průmyslových velkochovech vystavena. Tyto látky se dostávají po konzumaci masných výrobků do našeho organismu a prokazatelně způsobují u lidí únavu a netečnost.
Náš mozek a celý organismus likviduje celá řada dalších látek, kterým se dnes takřka nelze vyhnout - různá barviva a ochucovače, těžké kovy, glutamáty, siřičitany běžně přítomné v pivu, kyselina benzoová (opět pivo), askorbáty a další.. Není divu, že - jak ukazují statistiky - klesá na celé Zemi strmě inteligence lidí. Je to právě náš mozek, který je nejvíc postižen plošným zamořením zdrojů naší potravy.
Je třeba si uvědomit, že skoro 90% chorob se můžeme zbavit prostou detoxikací našeho ogranismu! Naprostou samozřejmostí v dnešní době, by měla být pravidelná očista organismu pomocí vhodných prostředků. Minimálně jednou do roka nebo podle zdravotního stavu i častěji podstoupit měsíční nebo alespoň 14ti denní očistnou kůru. Andští Šamani znají velice účinné rostliny pro rychlou detoxikaci. Králem mezi nimi je jistě posvátný "modrý květ". Tato rostlina roste v těžko přístupných údolích a na skalních římsách peruánských And ve výškách kolem 4000 m nad mořem. Má nádherné tmavomodré kalichovité květy. Čistí krev, detoxikuje celé tělo, navíc odstraňuje nadváhu. Rostlinu hojně používali už Inkové, kteří si dobře uvědomovali, že většina chorob vzniká nahromaděním jedů v těle a že většinu nemocí lze vyčištěním těla odstranit.